Neizbježno

Članica je AICA-e, ULUPUH-a i UPUH-a i HZSU-a. Doktorirala je na Odsjeku za Interdisciplinarne humanističke znanosti Sveučilištu Zadru s temom Tjelesnost izvedbe i izvedba tjelesnosti. Objavila je stotinjak tekstova na HR3, u emisiji Triptih, te u različitim stručnim časopisima i na portalima, te sudjelovala na konferencijama. Redovno surađuje s Galerijom Događanja gdje objavljuje predgovore izložbama. Kurirala je Performans Art Festival u Osijeku 2019. godine, a kao vanjska suradnica predavala je kolegij Povijest umjetnosti na ADU.

U sklopu Dominovog ciklusa Budućnost 

realizirala je online participativni projekt Trokut#2 koji se bavio demografijom, odnosno pitanjem utilitarnosti ženske seksualnosti, a u sklopu programa Ženski životi glasnije (Domino i EPK) izvela je performans Uranjanje koji je tematizirao slojeve društvenog normiranja upisanih u žensko tijelo.

 

Kao izvođačica i koautorica sudjelovala je u različitim projektima. Osmišljava i vodi izvedbene i interdisciplinarne radionice, a s pjesnikinjom Nevom Lukić realizirala je ciklus radionica Tijelo Riječi u različitim kontekstima.

  • email
  • Josipa Bubaš na Facebook
  • Josipa Bubaš na Instagramu

Neizbježno je otisak mikroprocesa svijesti i tijela. Ono je dojam, trag, ostatak, usporedba osjetilnog i digitalnog zapisa. Poigrava se simbolima i materijalnostima, procesima i montažom iskustava i slika. Nastaje kao rezultat iznenadnih simboličkih i iskustvenih preklapanja.

Funkcionira kao retroaktivni, vizualni dnevnik ili zapis o iskustvu u odsječku vremena. 

Obrnuti trokut je drevni simbol ženske seksualnosti, plodnosti, genitalija, podsvjesnog i intuitivnog. U alkemiji obrnuti trokut simolizira vodu, jedan od četiri konstitutivna elementa. 

Uz sve višeslojne konotacije soli, u alkemiji je sol simbol tijela.