Roze priče

Kao umjetnički dvojac surađuju od 2018. godine od kada kroz različite umjetničke pristupe istražuju modele komunikacije i suradnje.

Upoznale su se 2001. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj su obje magistrirale slikarstvo 2008. godine. Obje autorice rođene su 1983. godine, Ivana u Vukovaru, a Mare u Dubrovniku. Članice su Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. 

Od 1999. izlažu na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Portugal, Grčka, Vijetnam, Francuska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Španjolska, Južna Korea) te sudjeluju na međunarodnim umjetničkim rezidencijama (Austrija, Litva, Norveška, Kirgistan, Španjolska, Belgija, Rumunjska, Makedonija) i filmskim festivalima (Njemačka, Austrija, Japan, Švicarska). 

Obje umjetnice trenutačno žive i rade u Zagrebu.

  • email
  • Ognjanovac Šuljak suradnički web
  • Ivana Ognjanovac na Facebook
  • Ivana Ognjanovac na Instagramu

Imenice ženskog roda

Tema kojoj smo posvetile rad Roze priče je žensko pitanje, prvenstveno žensko nasljeđe. Rad je nastao pod utjecajem iskustva dugoročnog subivanja s ukućanima u zatvorenom prostoru, tijekom pandemijskog perioda, koji je gurnuo u fokus prešućivane obrasce ponašanja te poljuljao podrazumijevane raspodjele uloga i obaveza. 

Nije to kod nas

Kao predloškom za knjigu snimanja, poslužile smo se radovima iz ciklusa PoVEZivanje, u tehnici akrila i veza vunom i koncem na platnu, koji smo izvele u 2020. godini. Dodavši naslikanim i izvezenim motivima zvuk i trajanje, stvorile smo niz animiranih filmova. Predstavljamo vam roze priče u transmedijalnoj formi. 

Mala Babaroga

PINK - From Wikipedia, the free encyclopedia - is a color that is a pale tint of red and is named after a flower of the same name. It was first used as a color name in the late 17th century. 

Kobila Suzi

According to surveys in Europe and the United States, pink is the color most often associated with charm, politeness, sensitivity, tenderness, sweetness, childhood, femininity and romance. A combination of pink and white is associated with chastity and innocence, whereas a combination of pink and black links to eroticism and seduction.

Pokupi čarape

Inspiracija